TULOSSA

Aistinvaraisen tutkimuksen jaosto (ATJ) järjestää kevätseminaarin

Maistuisiko tulevaisuus?

Aika: tiistai 5.2.2019 alkaen klo 10

Paikka: Tieteiden talo, Kirkkokatu 6, Helsinki

Millaisista raaka-aineista maailmanparantajan ruoka valmistetaan, ja miten se markkinoidaan? Tule kuulemaan, miten elintarvikesektori vastaa tulevaisuuden haasteisiin.

Vastauksia tarjoavat muun muassa SoilFoods, Gold&Green, Valio, Ravintola Loop sekä Helsingin ja Turun yliopisto.

 

Varaa päivä jo kalenterista. Seminaarin ohjelma tarkentuu vielä.

 

AIEMPIA TAPAHTUMIA

Tehoa Työnhakuun –kiertue Kuopiossa

Urapoluilla - IPSJ:n Mentori-ilta


Aika: to 29.11.2018 klo 17:00 alkaen

Paikka: Ravintola Kallavesj, Käsityökatu 19, 2. krs, 70100 Kuopio


Omille urapoluilleen johdattavat:

Maria Lankinen, FT, laillistettu ravitsemusterapeutti, tutkijatohtori

Jenni Lappi, FT, laillistettu ravitsemusterapeutti, erityisasiantuntija/Ruokalaakson projektipäällikkö


Illan aikana tarjolla pientä iltapalaa. Tapahtuma on ilmainen. Tule kuuntelemaan, keskustelemaan ja antamaan vinkit ravitsemus- ja elintarvikealan urille! Hae vinkit myös omalle urallesi! Tulethan mukaan myös mentoroimaan.

Ilmoittaudu su 18.11. mennessä tästä linkistä. Ilmoita samalla mahdollisista allergioista.

Tervetuloa!

 

ETS ry:n syyskokous!

Paikka: Ravintola Testeat, Laajalahdenkatu 23, Munkkiniemi, Helsinki

Aika: 26.11.2018 alkaen klo: 16.30

 

Miten uusi tutkimus- ja pilottiravintola TestEat toimii?

Tule ETS:n syyskokoukseen ja tutustumaan uusien ruokaratkaisujen tutkimus- ja pilottiravintolaan sekä sen ympärille rakentuvaan Fazerin, VTT:n ja IBM:n käynnistämään crEATe-innovaatioekosysteemiin.

Luvassa mielenkiintoisia puheenvuoroja sekä esimerkkejä tulevaisuuden ruokaan ja syömiseen liittyvistä ratkaisuista. Tarjolla on loistava mahdollisuus verkostoitua inspiroivan ruoan äärellä.

Ohjelma:

16.30 Ilmoittautuminen ja kahvitarjoilu

17.00 TestEat - lounasravintolasta tutkimus- ja pilottiravintolaksi, Heli Diaz, ravitsemusasiantuntija, Fazer Food Services

17.20 Kuluttaja keskiössä; crEATe-innovaatioekosysteemin esittely, Kyösti Pennanen, erikoistutkija, VTT

17.40 Uudet teknologiat - uudet ruokaratkaisut, Kaisa Poutanen, tutkimusprofessori, VTT

18.00 ETS ry:n syyskokouksen avaaminen, Taru Karikoski, hallituksen puheenjohtaja

18.30 Kokous päättyy

 

Elintarvikehygienian jaosto (EHJ) järjesti 29.10.2018 seminaarin

Elintarvikkeiden kontaktimateriaalit ja niiden vaatimukset

Paikka: Teknoksen koulutuskeskus Gallus, Rajamäen tehdas,Perämatkuntie 12, 05200 Nurmijärvi

 

Aistinvaraisen tutkimuksen jaoston (ATJ) syysretki

 Pienpanimo Fat Lizard Brewing Company & Hyönteisyritys EntoCube Oy

ATJ:n syysretki suuntautuu torstaina 15.11.2018 Espoon Otaniemeen.

 Kokoontuminen:

  • Fat Lizard Brewing Company (Lämpömiehenkuja 3) klo 17.00: Esittelykierros panimoon ja oluen valmistukseen. Kierros sisältää olutmaistiaisia.
  • EntoCube Oy (Betonimiehenkuja 3) klo 18.00: Luvassa tietoa hyönteiskasvatuksesta Suomessa sirkkamaistiaisten kera. Retki päättyy klo 19.00.

 

Elintarviketieteiden Seuran Prosessiteknisen jaoston (PTJ) syysseminaari 4.10.2018 klo 12.30-16.15 Tieteiden Talolla Helsingissä.

Avataan tästä – Ekologisuus korostuu pakkausratkaisuissa ja markkinoilla

Ohjelmaa ja keskustelua elintarvikealan uusista ympäristöä vähemmän kuormittavista pakkausratkaisuista.

 

Elintarvikealan talous- ja markkinajaosto (ETMJ) järjesti vierailun, jonka kohteena oli uusi, huippumoderni

INEX Partners Oy:n logistiikkakeskus 

Keuksuontie 3, Sipoo 

Ma 8.10.2018 klo 15.00−17.00

 

 

Mitä akryyliamidiasetus merkitsee käytännössä? Elintarviketietieden seuran syyskokous 14.12.2017 klo 16.30

 

Aistinvaraisen tutkimuksen jaoston (ATJ) ja Elintarvikealan talous- ja markkinajaoston (ETMJ) yhteinen kevätseminaari Ikääntyvä kuluttaja ke 7.2.2018

 

Elintarviketieteiden Seuran 70-vuotisjuhlatapahtuma to 2.11. klo 12.30-22.00 Espoon Hanasaaressa. Elintarvikealan askelmerkit ilmastosta suolistoon  -juhlaseminaari 

Turun Elintarviketutkijain Seuran syysretki Marttojen kasvisruokakurssille ma 23.10. klo 17-20 

Aistinvaraisen tutkimuksen jaoston Hyönteisilta ke 20.9. klo 15.30-17.30 Turussa

  • Hyönteisruokien valmistusta, hyönteistietokatsaus ja maistelua
  • Ilmoittautumisen aukeaa 9.6. samana päivänä kuin Kehittyvä Elintarvike 3/2017 ilmestyy, jäsenet saavat kutsun sähköpostiin.
  • Ilmoittautua voi myös osoitteessa: https://www.lyyti.in/ATJ_hyonteisilta

Prosessiteknisen jaoston syysseminaari  ke 6.9. klo 12-16.30 Elintarviketeollisuuden sivuvirtojen ehkäisy ja niiden hyötykäyttö

Itä- ja Pohjois-Suomen jaoston kesäretki  la 19.5. klo 12-16.30 Päivä viinitilalla -risteily

Ruokatiedettä-lounastreffit 15.6. Geenitekniikka potuista petunioihin, valvonta ja analytiikka, Eviran GMO-tutkija Annikki Welling

Elintarvikehygienian jaoston yritysvierailu Snellmannin Kokkikartanolle pe 9.6. klo 9.30-11.30 

  • Yritysesittely sekä kierros Keravan tuotantotiloissa, vierailun teemana on tuotantohygienia.
  • Tilaisuus on täynnä

Prosessiteknisen jaoston kevät-excu ke 7.6.  Etelä-Pohjanmaan alkoholi- ja meijeriteollisuutta aamusta iltaan

  • Vierailut Kyrö Distilleryllä Isossakyrössä, Valion Seinäjoen tehtaalla ja Altian Koskenkorvan tehtaalla
  • Ei yhteiskuljetusta Helsingistä, omakustannehintaan junaliput n. 40 €/ meno-paluu. 
  • Ilmoittautua voi myös osoitteessa: https://www.lyyti.in/PTJ_Pohjanmaalle

Turun Elintarviketutkijain Seuran kevätretki ke 24.5. klo 13-19

  • Vierailut Conditelle Naantaliin ja Eurofins Scientificille Raisioon
  • Ei yhteiskuljetusta, mutta kimppakyytejä on
  • Tilaisuus on täynnä